понедељак, 8. фебруар 2016.

Noreva exfoliac tonirana krema



         Nakon ozbiljne potrage za  idealnom toniranom kremom ili laganijim puderima, odlučila sam se za ovu kremu o kojoj pišem recenziju. Iaako je reč o dermatokozmetici, o Noreva brendu  je blo malo reči. Veoma mali broj dermatologa preporučuje ovu liniju kada je problematična koža u pitanju. Svaki preparat je formulisan nakon opsežnih  naučnih  istraživanja, i zasnovan je na njihovim rezultatima. Formulisani  su na bazi prirodnih  sastojaka voćnih kiselina (AHA), vitamin B3 (niacinamid) ili ceramida.  Dokazana je njihova odlična  podnšjivost. 
EXFOLIAC® Light tinted anti-imperfections treatment

         Na zvaničnom  sajtu kažu :,,  Exfoliac hidratantna umirujuća tonirana krema je specijalno formulisana da nežno hidrira kožu tokom celog dana. Umiruje iritacije, crvenilo, otklanja nepravilnosti i prevenira nastanak akni. Zahvaljujući nežnoj i nemasnoj teksturi, brzo se upija i efikasno uklanja nepravilnosti. Koža postaje nežna i baršunasta. ''


            Kao što joj u nazivu  piše, pripada hidrantnim kremama, koje se mogu  nanositi svaki dan. Ovo je veoma pohvalno, kada je reč o  preparatu ove svrhe.  Takođe  je pohvalna činjenica, da u svom sastavu ima komponente koje mogu delovati umirujuće na problematičan tip kože. Alfahidroksi kiseline omogućavaju koži da diše i jačaju njene protektivne moći(od zagađenja,UV zraka, hladnog vremena). Niacinamid i ceramid umiruju kožu i sprečavaju razvoj bakterija. Mikrosunđeri vrše matiranje, a hidrirajuća sredstva hidriranje kože.  


                Moram priznati, da  sam bila veoma skeptična kada je reč o ovoj kremi.
        Jedan od razloga je bio izbor nijansi, samo dve, koje su mi  delovale veoma tamno.Njihovi nazivi su Clair i Golden.  Odlučila sam se za svetliju nijansu i nisam pogrešila. Što se tiče prekrivne moći, pripada srednjoj grupi. Lepo ujednači ten, ali je za veće nepravilnosti potreban korektor. Bitno je npomenuti da pore ne zapušava i da na licu ne deluje kao maska. 

levo: kada se krema istisne iz tube; desno: kada se razmaže na nadlanicu
      Drugi razlog zbog koga sam bila skeptična  je to što je ova tonirana krema namenjena prvenstveno masnoj problematičnoj koži, kakva moja već neki period nije( problematična jeste i dalje, doduše u manjem obimu, ali je sebum dosta manji nego ranije). Ovaj ,,problem'' rešavam upotrebom hidrantne kreme pre nanošenja ove, jer ukolko o ne učinim ova krema mi istakne suvlje delove.  Moram da naglasim da moju  kožu ne isušuje, ali da joj ističe suve delove.  Odlično matira, i sprečava prosijavanje duže vreme(čak i bez setovanja kamenim puderom). 

Cena ove kreme je oko 1700 dinara, a može  se naći  u bolje snadbevenim apotekama i Lilly drogerijama. Često je na akciji, kada se dobiju dve kreme po ceni jedne. Iako nije idealna za moju kožu(kao da takva i postoji :) ), kupiću  je  sigurno ponovo. 


Da li ste probale ovu toniranu kremu?


Pozdrav, Milica










2 коментара:

  1. Kakva je boja, tj. da li vuce na zuto ili roze ili narandzasto...? :) Koristila sam onu tamniju preko leta i bila mi je odlicna, sad mi je previse tamna a nigde nemaju testeri da vidim kakva je ova svetlija, sve se plasim da ne bude pretamna ili narandzasta. Jelena

    ОдговориИзбриши
  2. Ne znam sta bih ti rekla. Mozda najvise na roze vuce, ali se stapa sa kozom. Mislim da ce ti odgovarati ako si svetlijeg tona, posto znam devojke sa dosta svetlijim tonom od moga kojima ona odgovara.
    Hvala na komentaru! Pozdrav, Milica☺

    ОдговориИзбриши